8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürlüğü ile Kozlu Kaymakamlığı tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde program gerçekleştirildi.

Hastanede görev yapan kadın personellere ve Kadın Doğum Servisi’nde tedavi gören kadınlara yönelik günün anlam ve önemini vurgulamak amacıyla; kadın olmanın değeri, kadına yapılan şiddetin önlenmesi, toplumda kadının etkin bir şekilde rol alabilmesi, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin ancak o ülkenin kadınların istihdama katılımıyla mümkün olabileceği konularında farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Şebnem Kargı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya ve eşi Özlem Karakaya, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus Ertop, Merkez Müdürü Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Gülizar Yılmaz, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Selma Özdemir ile hastane personeli katıldı.

Program sonunda hastanemiz Kadın Doğum Servisi’nde yatmakta olan hastaların ve görev yapan personelin “Kadınlar Günü”nü kutlanarak, karanfil ve hediyeler verildi.