Bülent Ecevit Üniversitesinde Hemşirelik Haftası Sempozyumu Gerçekleştirildi.

14 Mayıs 2018 Pazartesi günü Üniversitemiz Doç. Dr. Şebnem Kargı Konferans Salonu’nda, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile işbirliği içerisinde Uluslararası Hemşireler Konseyi’nin 2018 teması olan “Hemşireler ‘Sağlık Bir İnsan Hakkıdır’  Söylemine Öncü Bir Sestir” temalı sempozyum gerçekleştirildi. Sempozyuma Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emre Bodrumlu,  Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Orhan Ayar ve Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Yurdakan, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Toygar Keskin, İlimiz Hastaneleri Hemşireleri, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşireleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri katıldı.

Hemşirelerin ve öğrencilerin yoğun ilgi ve katılım gösterdiği sempozyum; Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Elif Dirimeşe, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzm. Hemş. Emine Fidan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Sevim Çelik’in açılış konuşmaları ile başladı. Ardından BEÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü öğrencileri kısa bir Oda Müziği konseri verdi.  Sempozyumda Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden davetli konuşmacı olan Prof. Dr. Nermin OLGUN  “Sivil Toplum Örgütlerinin Mesleği Güçlendirmedeki Rolü” konulu konferans verdi. Sempozyumda yer alan panelde Dr. Öğr. Üyesi Münevver SÖNMEZ “İnsan Hakkı Olarak Sağlık: Hemşirelik Boyutuyla”, Uzm. Sosyolog Hakan KALYON “Sosyal Boyutuyla Sağlık Hakkı”, Hemş. Canan KÖMÜRCÜ “Klinik Boyutuyla Hasta Savunuculuğu” konusunda konuşmalar yaptılar. Sempozyum; öğleden sonra bildiri oturumu, lisans öğrencilerin sosyal sorumluluk proje sunumları ve Sağlık Topluluğu’nun tanıtımı ile devam etti. Sempozyum kapanışı Halk Oyunları Topluluğunun Zonguldak Yöresi Gösterisi ile son buldu. Sempozyum sonunda davetlilere ve düzenleme kuruluna teşekkür belgeleri takdim edildi.