BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevli öğretim üyeleri, mesai saatleri dışında ek ücret karşılığı muayene ya da ameliyat yapabilecek.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 18 Ocak 2014 tarihinde onaylanan ve Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6514 sayılı Torba Yasa çerçevesinde, Üniversite Hastanelerinde görev yapan öğretim üyeleri mesai saatleri dışında ek ücret karşılığı muayene, tıbbi ya da cerrahi müdahale yapabilmektedirler. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Hastanesi de 03 Şubat 2014 Pazartesi gününden itibaren bu kapsamda hizmet vermektedir.

Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Doç.Dr. B.Hakan BAKKAL konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere resmi gazetede yayımlanan ve yürürlüğe giren 6514 sayılı torba yasada yer alan bazı maddeler Hastanemizden hizmet alan bölge halkını yakından ilgilendirmekte. Bunların en başında ilave ücret karşılığında öğretim üyelerimizin mesai saatleri dışında sağlık hizmeti sunabilmeleri gelmektedir. 3 Şubat 2014 Pazartesi gününden itibaren hastanemizde Profesörlerimiz, Doçentlerimiz, Yardımcı Doçentlerimiz kendilerinin istemesi ve hastanın da talep etmesi halinde saat 17.00’dan sonra özel muayene veya işlemleri yapabilmektedirler. Hastanemizde bugüne kadar olduğu gibi mesai saatleri içindeki poliklinik veya diğer muayene hizmetleri, bizzat öğretim üyelerimiz ya da öğretim üyelerimizin kontrolünde asistanlarımız tarafından değerlendirilmeye devam etmektedir. Hastalar, öğretim üyesi muayeneleri için hafta içi günlerde 0372 2612472 numaralı telefon aracılığıyla ya da Hastane Ana Poliklinik girişinde oluşturulan Özel Muayene Randevu biriminden doğrudan randevu alabileceklerdir. Bölgesel sağlık eğitimi ve hizmet üssü konumundaki BEÜ Hastanesinde Anestezi ve Reanimasyon, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Deri ve Zührevi Hastalıklar, Genel Cerrahi, Göğüs Cerrahisi, Göz Hastalıkları, Gastroenteroloji, Tıbbi Onkoloji, Yetişkin Hematoloji, Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları, Genel Dahiliye, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Radyasyon Onkolojisi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ve Radyoloji alanlarında, yaklaşık 80 öğretim üyemiz ile hizmet veriyoruz. Bu uygulamanın halkımıza sunduğumuz sağlık hizmetine önemli katkılar sağladığına inanıyoruz” dedi.

ANESTEZİ ANABİLİM DALI
PROF.DR. HİLAL AYOĞLU
YRD.DOÇ.DR. BENGÜ GÜLHAN AYDIN
YRD.DOÇ.DR. GAMZE KÜÇÜKOSMAN